dimarts, 10 de maig del 2016

Presentació



Un diumenge, tot passejant pel Mercat de Sant Antoni, em vaig aturar davant d'una parada on venien postals antigues. Em vaig preguntar si tindrien postals d'alguna cova. Per on començar? Vaig veure Cardona i cap allí que vaig començar a regirar en un munt de postals i... bingo!, allí hi havia un una postal del forat Micó. Un cop a casa la vaig guardar, sense fer-hi més cas.
Poc temps després vaig pensar a cercar més postals, en principi centrant-me només en cavitats catalanes, però aviat vaig constatar que el tema era força limitat i vaig ampliar a recerca a cavitats de tot el món. Si la primera idea (cavitats de Catalunya) era molt limitada, de postals de coves de tot el món hi ha una infinitat, pel que el nombre de possibles postals és il·limitat.
En principi era fàcil obtenir noves postals, simplement anant els diumenges al Mercat de Sant Antoni, però amb el temps em va caldre ampliar i recórrer a algunes botiges de vell, que separaven les noves entrades relatives a coves. I la col·lecció seguia creixent.
Per circumstàncies personals vaig deixar de comprar postals durant uns quants anys, fins que a principis d'aquest any he reprès la col·lecció, però ara les coses han canviat molt i al Mercat hi ha molt poques parades amb postals i les botigues que coneixia han tancat. Afortunadament encara queda una opció: Internet.
El primer que m'ha calgut ha estat el fet de classificar-les, ja que només una part estava ordenada i posats a fer crear aquest bloc per a la difusió i també per a poder contactar amb altres espeleòlegs que comparteixin aquesta afició i poder intercanviar postals.
Han passat més de 20 anys i ara la col·lecció té més de 3.000 postals.



Sobre el nom del bloc, caldria fer una apreciació, doncs el terme cartofilia (col·leccionisme de targetes postal) no està acceptat (ni en castellà ni en català), però és d'àmplia utilització en col·leccionisme.
 
Si esteu interessats en l'intercanvi, podeu contactar al meu correu:
 
               jdevalles@hotmail.com
Barcelona, maig de 2016

1 comentari:

  1. Gràcies per compartir tantes hores de recerca!
    Felicitats, i endavant que és una feina a la teva mida.

    ResponElimina